ראשי

חלון לים התיכון - גבינות אותנטיות לשבועות

מאת: מחלבות גד
פייסבוק טוויטר

רגע לפני שפושטים על המקרר ופורסים את שלל מוצרי החלב , בואו להכיר מקרוב את הגבינות שהופכות את האזור שלנו להרבה יותר טעים

תגיות: מחלבות גד

הגבינות האותנטיות של אזורנו מלאות בטעמים נהדרים ומתאימות למנות ראשונות, למאפים ולסלטים. להשלמת החוויה האותנטית אנו ממליצים על יוגורט צזיקי 2% של מחלבות גד. משקה יוגורט לשתייה קיצי ומרענן. ההנאה מובטחת והטעם הוא חלומי.

חג השבועות הוא סיבה מצוינת ליהנות ממבחר הגבינות הים תיכוניות האהובות והמוצלחות שמשתלבות נהדר בשולחן החג.

בולגרית- גבינה חצי קשה מלוחה. מקורה מחבלי הבלקן. הבולגרית של גד מיוצרת באותה שיטה מסורתית כמו לפני 20 שנה. השיטה המסורתית נותנת לה את מרקמה המיוחד וטעמה הייחודי הבולגרית הפכה עם השנים לפופולארית במטבח הישראלי. מתוספת לאבטיח הקר ועד שקשוקה בולגרית חריפה, הגבינה הבולגרית היא בהחלט אורחת קבועה בחג.

צפתית- הגבינה שהפכה לגאווה ישראלית. מקורה בעיר צפת, משם גם קיבלה את שמה. הצפתית בעלת מליחות עדינה, מדהימה בטעמה. משתלבת באופן נהדר בסלטים, מאפים, פשטידות. ובמאכלים דיאטטים מפאת אחוזי השומן הנמוכים שלה. למחלבות גד סוגים שונים של צפתית: צפתית במליחות מעודנת, צפתית מחלב בקר, וצפתית מחלב כבשים.

פטה – גבינה שמקורה ביוון, בעלת מליחות ומרקם מיוחד. במחלבות גד ניתן למצוא את הפטה בשתי וריאציות: פטה כבשים טעמה עשיר ונימוח, כשבא להתפנק.ופטה עיזים בעלת מרקם לא חלק שמתאימה לגירוד מעל פסטות או מאפים.

חלומי- "השכנה מקפריסין" יתרונה הבולט של החלומי הוא בהתנהגותה בחום גבוה. בעת החשיפה לחום, הודות לשיטת ייצורה הייחודית, היא איננה נוזלת או מתפרקת, אלא מקבלת מרקם רק וגמיש. לארוחת שבועות ניתן לטגן את החלומי כ"שניצל", פתרון לארוחה צמחונית או לאירוח.


קראמבל גבינת פטה קראמבל גבינת פטה

קראמבל גבינת פטה

קראמבל גבינת פטה, ראגו פטריות, קרוטונים של לחם שאור, פטרוזיליה וצנוברים


חומרים לקרוטונים:

2 פרוסות של לחם שאור איכותי
מעט שמן זית
שן שום
עלים משני גבעולי טימין
מלח, פלפל שחור גרוס
חומרים לראגו:
2 בצלים אדומים פרוסים
6 פטריות שמפיניון חצויות
2 פטריות פורטבלו חתוכות לרצועות
כף שמן זית
שן שום כתושה
כפית מיץ לימון
2 כפות צנוברים קלויים
כף עלי פטרוזיליה קצוצה
להגשה:
80 גרם פטה כבשים של גד מפוררת

אופן הכנה:

1. חותכים כל פרוסה לרצועות בעובי של 2 ס"מ.

2. מושחים את הפרוסות בשמן זית וקולים אותן היטב משני הצדדים. מוציאים מהתנור ומשפשפים את הקרוטונים בשן שום.

3. מכינים את הראגו: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה וצולים את הפטריות בחום גבוה מאוד, עד שהן מזהיבות היטב, שומרים בצד. מחזירים את המחבת לאש ומוסיפים הבצל עד שהוא מזהיב קלות, מוסיפים את פטריות השמפיניון והפורטבלו, שן שום כתושה, עלי טימין ואת מיץ הלימון ומורידים מהאש.

4. מעבירים את תערובת הפטריות לקערת ערבוב ומוסיפים פנימה את הצנוברים והפטרוזיליה. מערבבים ומתקנים תיבול.

5. מוסיפים לתוך התערובת את הגבינה המפוררת והקרוטונים ומגישים.


מטבעות גבינת עיזים בקראסט ים תיכוני מטבעות גבינת עיזים בקראסט ים תיכוני

מטבעות גבינת עיזים בקראסט ים תיכוני

מטבעות גבינת עיזים בקראסט ים תיכוני על סלט מלפפונים


חומרים:

4 מטבעות גבינת עיזים של גד

חומרים לקראסט, (מספיק ל-30 מטבעות):

60 גרם שקדים מולבנים קלויים
60 גרם שומשום
חצי כפית סומק
כפית עלי אורגנו טריים
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס

חומרים לסלט:

2 מלפפונים פרוסים לטבעות של 2 מ"מ, (רצוי במנדולינה)
חצי פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקות
כף עלי פטרוזיליה קצוצים
כף עלי כוסברה קצוצים
כף עלי נענע קצוצים (או בזליקום)
שן שום כתושה
כף שמן זית
כף מיץ לימון
מלח

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל מרכיבי הקראסט למעבד מזון חזק וטוחנים הכל יחד 10 שניות.

2. טובלים את מטבעות הגבינה בקראסט ומהדקים היטב.

3. מערבבים את כל חומרי הסלט ומתקנים תיבול. שומרים במקרר כרבע שעה לפני ההגשה.

4. להגשה, מסדרים את הסלט בצלוחיות אישיות ומניחים מעל מטבע גבינה מצופה ומגישים.


עלי סיגר עם גבינת חלומי עלי סיגר עם גבינת חלומי

עלי סיגר עם גבינת חלומי

עלי סיגר עם גבינת חלומי


חומרים:

1 חבילת עלי סיגר
400 גרם (2 חבילות) חלומי גד
שמן חמניות לטיגון

חומרים לרוטב:

180גרם ( 1 צנצנת) יוגורט כבשים גד
1 צרור נענע
2 כפות לימון
מלח

אופן ההכנה:

1. לוקחים דף סיגר

2. חותכים את החלומי לאורכו ל6-7 חתיכות

3. מניחים יחידת חלומי באמצע כל עלה סיגר ומגלגלים

4. באמצעות קיסם סוגרים את הסיגר, כדי שלא יפתח

5. מרתיחים שמן עמוק

6. כשהשמן רתח, מטגנים את עלי הסיגר עד להשחמה

7. כשעלה הסיגר מטוגן דיו, מוצאים את הקיסם

8. מכינים את המטבל: מערבבים את כל החומרים יחד

9. מגישים את עלי הסיגר עם קערה מהמטבל.


סלט עדשים שחורות ועשבי תיבול על מצע חציל סלט עדשים שחורות ועשבי תיבול על מצע חציל

סלט עדשים שחורות ועשבי תיבול על מצע חציל

סלט עדשים שחורות ועשבי תיבול, חציל בלאדי קלוי וצזיקי מתובל


חומרים:

2 חציל בלדי בינוני
כוס עדשים שחורות
2 ענפי טרגון
4 שיני שום קלופות
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
250 גרם צזיקי מתובל

אופן ההכנה:

1. שורפים את החצילים מכל הצדדים מעל להבה שרופה עד שהם רכים לחלוטין. קולפים ושומרים בצד.

2. מבשלים את העדשים בארבע כוסות מים יחד עם ענפי הטרגון ושיני השום, מבשלים עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.

3. מסננים את העדשים ומוציאים את גבעולי הטרגון ושיני השום.

4. מערבבים את העדשים החמימות עם שמן הזית, מיץ הלימון והעלים הקצוצים ומתבלים במלח ופלפל.

5. להגשה, חוצים את החצילים ומניחים בכל צלחת חצי חציל, מזלפים מעליו שמן זית ומתבלים במלח ופלפל, מוסיפים לידו רבע מכמות סלט העדשים ורבע מכמות הצזיקי ומגישים מיד.